Prijs 3.75 Euro €
Categorie Literatuur
gepubliceerd datum 17/07/2018
Bekeken 302
Land Netherlands

Contact, 2011, luxe paperback met flappen, 208 blz; in prima staat ; als nieuw
ISBN 978-90-254-3577-6


Roodharigheid is de heerlijkste harigheid. Eén blik op zo'n hoofd vol vuur, één glimp van die koperen lokken en je houdt de pas in. Het hart van Midas Dekkers gaat er sneller van slaan. Zijn leven lang zucht hij gretig onder de bekoring van het rood en zoekt hij naar het geheim erachter. Rood haar is een belofte, dat zie je zo, maar een belofte waarvan? Als een blonde de held is en een zwarte het kwaad, wat is dan de rode? Hoer of madonna? Zoete poes of kwade kat? Juist door haar dubbelzinnigheid raak je op een roodharige nooit uitgekeken. Of over haar uitgelezen.


Rood is een ode aan een schoonheid die op verdwijnen staat: ze zeggen dat roodharigen uitsterven. Hoe moet dat straks dan? Waar haal je zo gauw nieuwe roodharigen vandaan, inclusief de sproeten en die verrukkelijk bleke huid?


Recensie (enkele fragmenten) over dit boek van Lodewijk Lasschuijt:
Steeds opnieuw verschijnt er een glimlach op ons gezicht bij het lezen van dit nieuwe boek van Midas Dekkers en een enkele keer mondt dit zelfs uit tot een schaterlach. Dekkers belicht uitvoerig alle facetten van roodharigheid en besteedt veel aandacht aan de schoonheid van roodharige vrouwen en vrouwen die hun haar rood verven.
......Soms gaat de auteur wel op een zeer caleidoscopische wijze door de geschiedenis maar dat is juist één van de aantrekkelijke kanten van zijn boek. Maar het gaat niet alleen over rood haar, ook de genen die er verantwoordelijk voor zijn komen aan bod. Terloops worden we ingewijd in de geheimen van het DNA en dat is niet geleerd of vervelend en onbegrijpelijk. Midas doet net alsof het dagelijkse kost is.
....Midas Dekkers heeft ook zijn eigen ideeën over de evolutietheorie van Darwin en hij laat ons daar op speelse wijze kennis mee maken, nooit bedient hij zich van, naar eigen zeggen, potjeslatijn of pannetjesgrieks. Er is toch wel vaak een serieuze ondertoon in de verhalen, vooral wanneer sommige methodes ter sprake komen waarmee de voortplanting van de menselijke soort te beïnvloeden zou zijn. Zowel de pauselijke encycliek Casti connubii als de Blut und Boden-theorie van Adolf Hitler komen kort aan bod.
....Aan de lange lijst van geraadpleegde literatuur aan het eind van het boek is op te maken dat de schrijver zich zeer breed heeft georiënteerd, muziek, literatuur, schilderkunst, flora, fauna en evolutieleer, het komt allemaal ter sprake en het wordt in verband gebracht met de kleur rood. Niet altijd in een logische volgorde maar wel steeds sprankelend en vol humor.

Naam: Ab Ovo


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • Felix Timmermans - Naar waar de appelsienen groeien
   Felix Timmermans - Naar waar de appelsienen groeien
   Literatuur - Capelle aan den IJssel - 5.00 Euro €

   Hardcover in prima staat. 4e druk z.j. P.N. van Kampen & zoon n.v. Bandontwerp en illustraties door de auteur. N.B. Hoedt u voor advertenties met gekopieerde foto's! Verslag van een reis door Italië.

  • T.K. nog 6 boeken van Gerard Reve. Reve
   T.K. nog 6 boeken van Gerard Reve. Reve
   Literatuur - Nieuw-Vennep - 2.25 Euro €

   T.K. Diverse boeken van Gerard Kornelis van het Reve Actuele lijst van nog beschikbare titels. Moeder en zoonDe taal der liefdeHet boek van Violet en DoodDe avondenDe vierde manTien vrolijke verhalen Vaste prijs per boek is 2.25 Verzendkosten afhanke...

  • Andre Demedts - Vlaamse verhalen van deze tijd
   Andre Demedts - Vlaamse verhalen van deze tijd
   Literatuur - Goirle - 3.32 Euro €

   Vlaamse verhalen van deze tijd - 172 pagina's - Jos Vandeloo, Piet van Aken, Frans van Isacker e.a. Verzameld en ingeleid door Andre Demedts. Uitgeverij: Prisma-boeken, Utrecht/Antwerpen.Het Spectrum, 1963. In deze bundel zijn verhalen, shorts storie...


   
  verkoper:


  Ab Ovo

  Lokatie: deventer - Netherlands


  Generated in 0.032737970352173 ms